Ga naar hoofdinhoud
072-5715957

Welk type kozijn past bij uw woning?

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Onze Weru adviseurs staan u graag te woord!

072-5715957

Afspraak maken?

Eén van onze adviseurs zal contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Welkom bij de online showroom van Weru Kunststof Ramen & Deuren. U schaft niet dagelijks nieuwe kozijnen aan. In deze video ontdekt u waar u op kunt letten, wat de mogelijkheden zijn en krijgt u handige tips. Veel mensen weten niet dat er meerdere soorten kozijnen zijn. Het valt ze pas op als er nieuwe kozijnen in hun huis worden gemonteerd, naast de bestaande kozijnen.

Welke Weru kozijnen zijn verkrijgbaar bij Bot Ramen & Deuren?

  • Castello kunststof kozijnen;
  • Castello Trado: een verdiept kozijnprofiel met het uiterlijk van een traditioneel Hollands houten kozijn;
  • Castello Realto: een stijlvolle oplossing voor het klassieke verticale schuifraam;
  • Houtlook: verdiepte kunststof kozijnen met rechte hoekverbindingen, ook toepasbaar bij Castello Trado.

Verdiepte kozijnen en vlakke kozijnen

Nederland is in Europa een bijzonder kozijnenland. In Nederland hebben we namelijk kozijnen met twee soorten aanzichten: een verdiept aanzicht of een vlak aanzicht. Verdiepte kozijnen zie je vooral in klassieke huizen, herenhuizen en boerderijen. Vlakke kozijnen zie je veel in andere typen huizen. Wat past het beste bij uw woning, een vlak of een verdiept kozijn? Bij Weru kunt u kiezen welke kunststof kozijnen u het mooiste vindt. Is het ene beter dan het andere? Nee hoor, want in de basis zijn de twee type kozijnen exact hetzelfde.

Uitstraling van een Hollands houten kozijn

Bij een verdiept kozijn is de voorste kamer groter gemaakt. Hierdoor heeft het de uitstraling van een Hollands houten kozijn. Voor nog meer houtlook kunt u aan de buitenkant in plaats van een schuine hoekverbinding eventueel kiezen voor een rechte hoekverbinding. Als u wilt, kunnen we het verdiepte kozijn ook met houtnerfstructuur leveren.

Wanneer kiest u voor verdiepte kozijnen of voor een vlak kozijn?

U kunt kiezen voor verdiepte kozijnen als u een klassieke uitstraling of het effect van een schuifraam wilt hebben. Wanneer kiest u voor een vlak kozijn? Een vlak kozijn is bij uitstek geschikt voor woningen waarbij de bestaande ramen naar buiten draaien. Een vlak kozijn heeft minder randen waar vuil in kan blijven zitten, een vlak kozijn is voordeliger in aanschaf en voor een woning met extreem grote raamoppervlakken zijn er super sterke hightech vlakke kozijnen. Kortom, de keuze voor vlakke of verdiepte kozijnen hangt af van wat u mooi vindt en van de stijl van uw woning.

Back To Top